کاربرد لوله پلی اتیلن در آبرسانی
لولههای پلی اتیلن سلسله آب حیات کرمان یکی از پرکاربردترین انواع لولهها در تاسیسات شهری و خطوط انتقال آب ( آب شرب , صنعتی و کشاورزی ) میباشد که در 50 سال گذشته این کاربرد بسیار افزایش یافته است .لولههای پلیاتیلن سلسله آب حیات کرمان که با اتصالات جوشی بهم وصل میشوند یکی از مطمئن ترین روشهای اتصال در خطوط لوله میباشد که در صورت جوشکاری صحیح نشتی نخواهد داشت. لولههای پلیاتیلن سلسله آب حیات کرمان با توجه به عدم خوردگی و عدم رسوب گذاری میتواند هزینههای اجرا و تعمیر و نگهداری تاسیسات شهری را بسیار کاهش دهد. توجه به مزایای بسیار قابل توجه این نوع لولهها باعث شده است مدیران و مجریان پروژههای آبرسانی لولههای پلیاتیلن سلسله آب حیات کرمان را به عنوان جایگزین لولههای فلزی و بتنی قرار دهند .لولههای پلیاتیلن با توجه به اینکه مورد تهاجم میکرو ارگانیکها قرار نمیگیرند حتی در سیستمهای آب شرب نیز استفاده زیادی دارند.
لوله پلی اتیلن آب شرب
لوله پلی اتیلن آب رسانی با لوله پلی اتیلن آب شرب متفاوت میباشد و مواد اولیه بکار رفته در تولید لولهها این تفاوت را ایجاد نموده و از اهمیت بالایی برخوردار میباشد. مواد اولیه لولههای پلی اتیلن آب شرب باید 100 درصد از مواد نو (بدون مواد ضایعاتی و بازیافتی) بوده و گواهینامههای لازم را از اداره بهداشت (گواهینامه بهداشت آب شرب) اخذ نموده باشند و این لولهها باید از مواد سیاه اورجینال مانند مواد بروج امارات تولید شوند.
لولههای پلی اتیلن آبرسانی که برای انتقال آب جهت مصارف کشاورزی و صنایع ( مانند سیستمهای خنک کننده و شبکه آتشنشانی) استفاده میشوند از این حساسیت انتقال آب شرب برخوردار نمیباشند و از استانداردهای سختگیرانه لولههای آب شرب پیروی نمیکنند و از شرایط تولید (مواد اولیه) سهلتری برخوردار میباشند.
لوله پلی اتیلن آبرسانی با نوار آبی که بر روی لوله کشیده میشود از لولههای دیگر متمایز میباشند. لولههای پلی اتیلن آب رسانی به دلیل خصوصیات پلیمری برای انتقال مایعاتی که دارای ذرات معلق ساینده میباشند بسیار مناسب میباشد و در سایزها و فشارهای گوناگون تولید و عرضه میگردد.
مشخصات لوله پلی اتیلن آبرسانی
تمامی لولههای پلی اتیلن برای آبرسانی استفاده میشوند و نکته قابل توجه نوع مصرف آب است و فشار آب که از داخل لوله پلی اتیلن میگذرد. در ابتدا باید اشاره کنیم که اگر از لوله پلی اتیلن برای آبرسانی , آب شرب استفاده میکنید مشخصات لوله پلی اتیلن آبرسانی باید طبق جدول استاندارد باشد و در نوع مواد اولیه باید دقت شود و مواد اولیه تولید لوله باید مجوزهای لازم از مراجع ذیصلاح را کسب کرده باشند و اصطلاحا food grade باشند تا سلامتی انسانها تهدید نشود.
مشخصات لوله پلی اتیلن آبرسانی با دیگر انواع لوله پلی اتیلن که برای کاربری دیگری استفاده میشوند تفاوتی ندارد و باید به نکته بالا دقت شود تا سلامت جامعه به خطر نیافتد و یا اینکه برای آبرسانی های تحت فشار از لولههای مناسب استفاده شود که خط انتقال و لوله دچار اشکال و ترکیدگی نگردد.
کاربرد لوله پلی اتیلن در کشاورزی
لوله پلی اتیلن در کشاورزی و صنایع وابسته به آن کاربردهای فراوانی دارد , کنترل منابع آبی و جلوگیری از هدر رفت آب و مزایای بسیار و منحصر بفرد لولههای پلی اتیلن باعث استفاده بیش از پیش از این لولهها شده است, دوام و استحکام بالا, نصب آسان, کم هزینه بودن, عمر طولانی, سبک بودن, انعطاف پذیری, مقاوت در برابر اشعه نور خورشید, مقاومت در برابر خوردگی , بهداشتی بودن و غیر سمی بودن و تنوع بالا در سایز و اندازه, تنها برخی از مزایای لولههای پلی اتیلن میباشد که کشاورزان و دستاندرکاران را به استفاده از لولههای پلی اتیلن ترغیب میکند.
تقربیا در تمامی مزارع , و گلخانههای جهان , لولههای پلی اتیلن به شکلی مورد استفاده قرار گرفته است , از سایزهای بزرگ این لولهها میتوان در انتقال آب پر فشار و در شبکهی تقسیم آب استفاده نمودن و در نهایت برای آبیاری گیاهان و زمینهای کشاورزی از سایزهای کوچک و ریز استفاده نمود.
اتصالات متنوعی ( دریپر ) جهت آبیاری باغات و مزارع تولید و به بازار عرضه شده است که به وسیله آنها میتوان میزان آب خروجی را کنترل نمود و در میزان آب مصرفی صرفه جویی فراوانی انجام داد و از تبخیر و هدر رفت آب جلوگیری نمود.
لوله پلی اتیلن کشاورزی در جهت صرفه جویی و مصرف بهینه آب در کشاورزی با روشهای مدرن آبیاری فراوانی که بوجود آمده است و هر روز در حال توسعه میباشد عنصر اصلی است. انتقال و کنترل آب به وسیله ی لولههای پلی اتیلن و انجام برخی از سیستمهای مدرن آبیاری شامل موارد زیر میباشد : آبیاری تحت فشار, آبیاری قطرهای, آبیاری بوسیله نوار آبیاری, آبیاری بارانی ، آبیاری موضعی
همچنین در روشهای سنتی آبیاری و آبیاری سطحی جهت انتقال آب از لولههای پلی اتیلن بهره میبرند تا از تبخیر آب و فرورفتن آب در خاک جلوگیری نمایند و لوله پلی اتیلن دریچهدار از بارزترین انواع لولههای پلی اتیلن در این امر میباشد.
مزایای استفاده از لولههای پلی اتیلن در کشاورزی
- کاهش هزینه های مرتبط به سیستم های نصب و راه اندازی و مدیریت آبیاری
- افزایش سرعت, حجم و فشار انتقال آب پاک به محصولات کشاورزی به صورت کاملا کنترل شده
- کاهش از دست دادن آب و یا نشت آب در مقایسه با سیستمهای لوله کشی سنتی
- افزایش بهره وری از تجهیزات و کارکنان با توجه به نصب و راهاندازی آسان لولههای پلی اتیلن
- کاهش خطر از کار افتادگی سیستم آبرسانی
- کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری سیستم آبیاری و آبرسانی
یک سیستم زهکشی کارآمد و قابل اطمینان به حفظ امنیت جادهها, معابر, پارکینگ ها و دیگر سطوح شهری کمک فراوانی میکند و همچنین شبکه زهکشی مناسب به مدیریت آبهای باران و آب های زیر سطحی در معابر شهری و زمینهای کشاورزی میانجامد و تضمینی برای استفاده بهینه از منابع آبی و محیط زیست خواهد بود.
سلسله آب حیات کرمان مجموعه کاملی از لوله , اتصالات پلی اتیلن را تولید و به بازار عرضه میکند که هر کدام از این محصولات کاربردی کلیدی در شبکه زهکشی دارند. لوله و اتصالات پلی اتیلن با مزایای فروانی که دارد به عنوان گزینه اصلی کارفرمایان, پیمانکاران و مشاوران بدل شده است.
کاربرد لوله پلی اتیلن در زهکشی
با بزرگ شدن فضاهای زندگی شهری و نیازهای شهری و روستایی انجام زیرساخت های مهندسی به شیوه های مدرن و امروزی از ارکان مدیریت و حفظ منابع میباشد. زهکشی یکی از زیرساخت هایی است که از دوران باستان تا به امروز به شیوه های مختلف انجام شده و میشود و از اهمیت بالایی برخوردار است. زهکشی فرآیند خارج کردن آب سطحی اضافی و مدیریت آب های زیرزمینی کم عمق از طریق نگه داشت, انتقال , دفع آب و مدیریت کیفیت آب برای رسیدن به منافع دلخواه اقتصادی و اجتماعی است، در حالی که محیط زیست نیز حفظ شود.
زهکشی در کل برای جمع آوری و مدیریت آب های سطحی و زیر سطحی انجام میشود و در ساختار شهری (بزرگراه ها, خیابان ها ,زمین های ورزشی, پارک ها , فضاهای سبز و معابر شهری), زمینهای کشاورزی و حتی حیاط خانه ها کاربرد دارد و باید جدی گرفته شود. با توجه به محلی که باید زهکشی انجام شود لوله, اتصالات و شیوهی اجرای سیستم زهکشی متفاوت خواهد بود و لولههای مختلفی برای انجام آنها نیاز میباشد.
تقسیم بندی زهکشی
- خیابان و بزرگراه های زهکشی
- زهکشی و جمع آوری آب های سطحی (آب باران و طوفان)
- زهکشی حیاط / ساختمان ها
- زهکشی زمین های کشاورزی و باغات
- زهکشی و جمع آوری آب های اضافی زمین های ورزشی (زمین فوتبال, زمین گلف و …)
- زهکشی و جمع آوری آب های اضافی پارک ها و فضاهای سبز شهری
لولههای زهکشی در باغات و مزارع
زهکشی فرآیند خارج کردن آب سطحی اضافی و مدیریت سفره آب زیرزمینی کم عمق از طریق نگه داشت و دفع آب و مدیریت کیفیت آب برای رسیدن به منافع دلخواه اقتصادی و اجتماعی است، در حالی که محیط زیست نیز حفظ شود.از اهمیت زهکشی در زمین های کشاورزی و مدیریت منابع آبی نمیتوان چشم پوشی نمود از این رو سلسله آب حیات انواع لولههای زهکشی مشبک, نیمه مشبک و لولههای زهکشی فیلتر دار را تولید و به بازار عرضه نموده است.
با توجه به شرایط آب و هوای کشور با افزودن مواد خاص، مقاومت و استحکام این لوله ها نسبت به شرایط جوی کشور افزایش یافته است. لوله های زهکش به صورت کلاف های خرطومی مشبک و غیر مشبک تولید میشوند که طول کلاف ها و تعداد سوراخ ها در هر ردیف بر حسب سفارش قابل تغییر میباشد.
بارزترین کاربرد لوله های زهکشی
- در اراضی کشاورزی به منظور خارج ساختن آب اضافه حاصل از آبیاری یا بارندگی
- در اراضی کشاورزی که به دلایل مختلف خاک آنها شور یا قلیایی گردیده است.
- اطراف ساختمانها، پل ها، جاده ها و …
- در زمین های ورزشی یا تفریحی