6 نکته مهم در تغییر طراحی سایت

تغییرات مناسب در طراحی سایت چه از نظر ساختار گرافیکی و چه از نظر ساختار مهندسی و برنامه نویسی، می تواند به رشد ترافیک مفید سایت و همچنین افزایش سرمایه کمک کند، اما اگر قصد ایجاد چنین تغییری را در طراحی وبسایت خود دارید، بهتر است حتماً توصیه های زیر را جدی بگیرید.

 

1 ) مطمئن شوید که دلیل قانع کننده ای برای تغییر طرح وبسایت خود دارید!

معمولاً بازدید کننده های همیشگی وبسایت شما زیاد موافق تغییر در طراحی نیستند، آنها خصیصه های ذاتی وبسایت شما را دریافته اند و می دانند برای هر کاری به کدام قسمت وب سایت مراجعه کنند، تغییر زود به زود یا بی موقع، آن ها را عصبانی می کند.

البته تغییر در طراحی وبسایت هر از چندگاهی لازم است، این تغییر می تواند یکجا و طی ارائه یک نسخه جدید باشد و یا می تواند تدریجی و با تغییرات زود به زود جزئی همراه باشد، اما همواره توجه کنید که تغییر در نکات بنیادی اینترفیس وبسایت، کاربران را اذیت می کند، پس سعی کنید بیشتر روی زیبایی در طراحی سایت تمرکز داشته باشید و زیاد مکان قابلیت ها را تغییر ندهید، مگر اینکه مدت زمان طولانی از ارائه ورژن قبلی گذشته باشد و نیاز به یک خانه تکانی باشد!

اما بهترین دلایل برای تغییر طراحی وبسایت کدام هستند؟

 

–  تغییر برای کاربر پسند کردن و مشتری پسند کردن: تغییر طرح وبسایت برای افزایش قابلیت ها و مشتری دوستی، دلیل بسیار خوبی می باشد و می تواند بازدید کننده های وبسایت شما را بیشتر کند. سعی کنید user-friendly کار کنید، امروزه طرح های Flat محبوبیت بسیاری در این زمینه دارد!

– تغییر برای افزایش در دسترس بودن سایت:  سایت های سنگین گاه و بی گاه از دسترس خارج می شوند (البته بسته به شرایط سرور متفاوت است)، ممکن است شما طی فرآیند تغییر، برخی قابلیت های گرافیکی سنگین را از بین ببرید و طرحی سبک و در عین حال زیباتر داشته باشید، این همیشه شدنی است!

– تغییر برای پسندیده شدن از دید موتورهای جستجو:  موتورهای جستجو قوانین خاص خودشان را دارند، یک سایت موفق باید برای آنها بهینه طراحی شده باشد.

 

تغییر در طراحی وبسایت

 

2 ) کمترین تغییر را در URL ها بدهید.

ممکن است شما به دلایلی تصمیم بگیرید که تغییراتی در نام فایل ها یا مسیر URL های خود بدهید، مثلاً به این نتیجه رسیده اید که نام جدید می تواند منظور موضوع URL را بهتر به مخاطب منتقل کند، این کار بسیار خوبی است، اما به شرطی که URL های قبلی هم به قوت خود باقی بمانند یا از تکنیک های فوروارد استفاده شود، در غیر این صورت تغییر در URL ها به هیچ عنوان کار خوبی نیست، این مسئله دو آسیب به وبسایت شما وارد می کند، یکی اینکه ممکن است بک لینک های زیادی از وبسایت های گوناگون به URL حذف شده شما اشاره کند. حتماً اهمیت بک لینک ها را می دانید، آن های از ستون های اصلی سئو می باشند. و دلیل دوم اینکه موتورهای جستجو URL حذف شده شما را گم می کنند، در واقع وبمستر سایت باید در هنگام حذف یک URL حتماً اقدامات احتیاطی را برای موتورهای جستجو انجام دهد، در غیر این صورت شما در حالی که از تغییر طراحی وبسایت خوشحال هستید، موتورهای جستجو در حال ثبت امتیاز منفی برای شما هستند.

 

3 ) تغییر در ظاهر وبسایت را به CSS بسپارید!

در صورتی که هدفتان از تغییر طراحی وبسایت، تنها ایجاد تغییرات در ظاهر سایت است، بهتر است این کار را با فایل CSS وبسایت خود انجام دهید، این کار باعث می شود تا از ایجاد تغییرات در جداگانه در هر فایل از ویسایت خود جلوگیری کنید.

 

4 ) از یک IDE مناسب برای وب استفاده کنید.

در نظر داشته باشید که این آخرین بار نیست که قصد دارید طراحی وبسایت خود را تغییر دهید، در طول عمر وبسایت، بارها این اتفاق خواهد افتاد، حتی ممکن است شما در برهه ای از زمان به این نتیجه برسید که سایت شما همه آن چیزی را که لازم است داراست و دیگر نیازی به توسعه یا تغییر ندارد، اما این خیالی زودگذر است، زیرا که تغییرات در جهان تکنولوژی گاهی شما را تا آنجا پیش می برد که حتی شاید نیاز به تغییرات بنیادین پیدا کنید.

یکی از راه های جلوگیری از تخریب های آتی در پروژه های وبسایتی، این است که هر بار که طراحی سایت خود را تغییر می دهید، آن را در قالب یک پروژه در یک ویرایشگر وب مناسب جاسازی کنید. در واقع خوب است که تمام فایل های پروژه شما در یک مخرن مشترک در ویرایشگر قرار داشته باشد که ویرایشگر به شما در درک و ایجاد ارتباط بین آنها کمک کند. اکثر ویرایشگر های رایگان امکانات پیچیده و کارامد ویرایشگرهای تجاری مثل Dreamweaver را ندارند. مثلاً در این نرم افزار شما می توانید تغییری را در یک بخش از پروژه انجام دهید و آن را به تمام فایل های مرتبط بسط دهید، در صورتی که بسیاری از نرم افزارهای رایگان از پس چنین کاری بر نمی آیند.

 

5 ) سیستم را درک کنید و ضربه های احتمالی را در نظر بگیرید!

تغییرات کوچک در طراحی سایت خیلی خطرناک به نظر نمی رسند، اما در هنگام تغییرات بنیادی، شما باید از قبل آنالیز دقیقی از نیازمندی های سیستم داشته باشید، تغییرات حساب نشده ممکن است به ترافیک سایت شما و یا به فروش شما آسیب جدی وارد کند. مثلاً مهم است که در آنالیز طراحی جدید، صفحات پر بازدید را از بین نبرید، ممکن است شما صفحه ای را در طراحی جدید حذف کنید، اما به خاطر پر بازدید بودن آن صفحه دسترسی کاربر را همچنان برای بازدید کنندگان خود محفوظ نگاه دارید، آن ها ممکن است از طریق موتورهای جستجو و یا bookmark مرورگر خود به آن صفحه وارد شوند. می توانید وضعیت ترافیک یک URL خاص یا درخواست برای آن را از طریق بخش آمار سایت خود، بررسی کنید، شاید لازم باشد یک صفحه را به گردونه وب سایت بازگردانید!

همچنین در صورتی که ریسک تغییر ناگهانی را بالا می دانید، میتوانید در ابتدا تنها یک بخش را طراحی مجدد کرده و آن را به صورت آزمایشی بر روی وب سایت خود قرار دهید و پس از دریافت بازخوردها، در صورت مؤثر تشخیص دادن تغییر، اقدام به خانه تکانی کلی کنید.

قرار دادن امکان دسترسی به «نسخه قدیمی سایت» هم در هنگام بالابودن ریسک کارامد به نظر می رسد، یاهو از این شیوه برای وب میل خود بارها استفاده کرده است.

 

 

6 ) تهیه فایل پشتیبان قبل از اعمال تغییرات

همیشه در هنگام تغییرات مشکلات پیش بینی نشده وجود دارد، این مشکلات ممکن است جنبه نرم افزاری یا سخت افزاری داشته باشد و یا اصلاً جنبه روانشناسی پیدا کند. بنابراین همیشه قبل از اعمال تغییرات یک پشتیبان کامل از فایل ها و دیتابیس خود تهیه کنید. ممکن است در هنگام اعمال تغییرات خطاهایی را مشاهده کنید که در لوکال هاست خود با آن ها مواجه نبوده اید، این ها معمولاً به دلایلی چون مهاجرت از یک سیستم عامل به نوعی دیگر، تنظیمات سرور و تفاوت در نسخه زبان های برنامه نویسی و امثالهم می باشد. در هنگام بروز مشکلات بیش از حد تصور می توان توسط فایل های پشتیبان موقتاً سایت را به حالت قبل برگرداند.

همچنین در نظر بگیرید که ممکن است با اعمال تغییرات و علیرغم تصور شما، بازدیدکنندگان سایت به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کنند، این امر را می توان توسط مانیتور کردن ترافیک سایت متوجه شد، اما معنی آن این است که شما اصول علمی در طراحی سایت را کنار گذاشته اید و بیش از حد بر اساس نظر شخصی خود پیش رفته اید و یا اینکه در اعمال تغییرات طراحی سایت، کج سلیقه بوده اید و این تصور را داشته اید که دیگران هم با سلیقه شما همراه هستند، خب در این جور مواقع باید بگوییم که لجبازی کافیست، با سرعت به نسخه پیشین باز می گردیم.

 

نکاتی که ذکر شد، از اصول اولیه در هنگام تغییر در طراحی سایت می باشند، اما همواره عوامل مهم دیگری نیز وجود دارند که بسته به شرایط باید آن ها را به دقت بررسی کرد تا وب سایت از آسیب دور بماند.